«Җюцэ хә» – ачыган камырга майда тууралган жусай кошулуп куурулган май токоч. Ал жаз-жай айларында, жусай өскөн маалда жасалат. Жусай («җюцэ») – дунгандар Кыргызстанга өзүлөрү менен ала келген бакча өсүмдүгү катары саналат. Эл ичинде аны «жыпар жусай», «порей пияз» деп да аташат. Айрым учурда, «жюцэ хә» курамына куурулган эт же болсо куурулган жумуртка кошулат;
Бул даам дунган элинин жазгы тамак-аш маданиятын айкын чагылдырып турган көрүнүктүү салттуу азык.
Чүй облусунун Искра, Кеңбулун, Хун Чи, Дмитриевка айылдары, Токмок шаары, ошондой эле Александровка жана Милянфан айылдарында; Ысык-Көл облусунун Ырдык айылында; Каракол жана Бишкек шаарында жашаган дунгандарда кездешет.
Жандуу, кеңири кездешет