Жоро – тең чамалаш сыйлашкан достордун арасында кезектешип өткөрө турган бозо ичүү уюшмасы. Жоро негизинен кеч күздөн тартып жайлоого көчкөнгө чейин уланган. Жоронун бозосун күчтүү кылып, кынаптап салдырышкан. Шак – жумалап, айлап, тоо суусуна чыланып анан кайнатылып ачытылган. Айрым санжыралык маалыматтарда куйрук бастырып, көпкө ачытышкан. Ал шуулдаган күчтүү бозо болгон. Алыс жакындыгына карап бир-үч күнгө созулган.
Бүгүнкү күндө байыркы таризи өзгөрүүгө учураганы менен, түпкү маңызы сакталып, айрым салтты карманган үй-бүлөлөр менен коомчулуктардын арасында дагы деле өткөрүлүп келет.
Жорону уюштуруу жана өткөзүү өзүнө тиешелүү шарты боюнча жана ырымдары менен коштолгон:
Кыргызстандын бардык аймактарында кездешет
Сейрек кездешет